Αθήνα: + 30 210 6980451   Κηφισιά: + 30 210 6232220   Γλυφάδα: + 30 210 8980444    Θεσσαλονίκη: +30 2310 224240   Πάτρα: +30 2610 226562   Ρόδος: +30 22410 32700   Κύπρος: +357 25251040
Θεραπεία τριχόπτωσης PRP | Cosmetic Derma Medicine
Υπηρεσίες Δερματολογίας & Πλαστικής Χειρουργικής

Θεραπεία τριχόπτωσης PRP

%cf%84%cf%81%ce%b9%cf%87%ce%bf%cf%80%cf%84%cf%89%cf%83%ce%b7-%ce%b5%cf%83%cf%89%cf%84%ce%b5%cf%81%ce%b9%ce%ba%ce%b5%cf%82-gr

 

Η θεραπεία τριχόπτωσης Platelet Rich Plasma (PRP) είναι μία νέα πρωτοποριακή και απόλυτα ασφαλής θεραπεία που δίνει λύση στο πρόβλημα της απώλειας μαλλιών. Πρόκειται για μία μέθοδο που χρησιμοποιεί το πλάσμα του αίματος του ίδιου του ασθενή που είναι πλούσιο σε αιμοπετάλια και αυξητικούς παράγοντες. Κατά τη θεραπεία, πραγματοποιείται έγχυση του πλάσματος στα σημεία όπου παρατηρείται αραίωση, πραγματοποιώντας επανενεργοποίηση των βλαστοκυττάρων.

Οι αυξητικοί παράγοντες είναι πρωτεΐνες που υπάρχουν στον οργανισμό μας και έχουν αναπλαστικές ιδιότητες. Έχουν την ικανότητα να ενισχύουν την αποκατάσταση των ιστών που έχουν υποστεί βλάβη, επανενεργοποιώντας τα αρχέγονα πολυδύναμα βλαστοκύτταρα.

Μέσω της θεραπείας PRP οι αυξητικοί παράγοντες πολλαπλασιάζονται, ενεργοποιώντας περισσότερα βλαστοκύτταρα. Έτσι, επανέρχεται η λειτουργία των τριχοθυλακίων στην περιοχή όπου γίνεται η έγχυση με αποτέλεσμα τη φύτρωση νέων μαλλιών.

Αντιμετώπιση γυροειδούς αλωπεκίας με κύκλο θεραπειών PRP

Αντιμετώπιση γυροειδούς αλωπεκίας με κύκλο θεραπειών PRP

Η θεραπεία τριχόπτωσης PRP ενισχύει την ανάπτυξη των τριχοθυλακίων, προκαλώντας τη φύτρωση μαλλιών. Παράλληλα, λειτουργεί προληπτικά εναντίον της τριχόπτωσης, εμποδίζοντας την περαιτέρω απώλεια μαλλιών, ενώ ενδυναμώνει τα ήδη υπάρχοντα μαλλιά.

Μετά τη μεταμόσχευση μαλλιών η θεραπεία PRP μπορεί να εφαρμοστεί τόσο στην περιοχή της εμφύτευσης, όσο και στην δότρια χώρα, ενισχύοντας την επούλωση και μεγιστοποιώντας το αποτέλεσμα.

Η διαδικασία που ακολουθείται για τη θεραπεία τριχόπτωσης PRP είναι η ακόλουθη:
Λαμβάνεται μικρή ποσότητα αίματος από τον ασθενή.
Πραγματοποιείται φυγοκέντρηση σε συγκεκριμένες στροφές και για καθορισμένο χρόνο για να απομονωθεί το πλούσιο σε αιμοπετάλια πλάσμα (PRP).
Το πλούσιο σε αιμοπετάλια πλάσμα (PRP) ενεργοποιείται στη συνέχεια με την προσθήκη διαλύματος νουκλεοτιδίων (PRP με DNA activator), καθώς και με την προσθήκη ιόντων ασβεστίου.
Γίνεται έγχυση του πλάσματος στις περιοχές του τριχωτού όπου παρατηρείται αραίωση των μαλλιών με τη μέθοδο της μεσοθεραπείας.
Η διαδικασία πραγματοποιείται με τοπική αναισθησία.

Στάδιο 1 - Λήψη αίματος

Στάδιο 1 – Λήψη αίματος

Στάδιο 2 - Φυγοκέντριση

Στάδιο 2 – Φυγοκέντριση

Σταδιο 3 - Διαχωρισμός πλάσματος

Σταδιο 3 – Διαχωρισμός πλάσματος

Στάδιο 4 - Εφαρμογή PRP ενέσιμα

Στάδιο 4 – Εφαρμογή PRP ενέσιμα

Επαναλαμβάνεται κάθε 4-6 εβδομάδες κατά τον πρώτο χρόνο, και στη συνέχεια μία φορά το χρόνο για συντήρηση.

Η θεραπεία τριχόπτωσης PRP μπορεί να εφαρμοστεί σε άνδρες και γυναίκες.

Πέρα από την ανδρογενετική αλωπεκία η θεραπεία τριχόπτωσης με PRP μπορεί να εφαρμοστεί με πολύ καλά αποτελέσματα στην γυροειδή αλωπεκία, σε κάθε είδους διάχυτη αλωπεκία, ενώ είναι ιδανική και στην πρόληψη των αλωπεκιών, όταν αρχίζει να εφαρμόζεται πριν ακόμη παρατηρηθεί εμφανής αραίωση στα μαλλιά.

Τα αποτελέσματα είναι απολύτως φυσικά, ενώ δεν υπάρχουν παρενέργειες, εφόσον η θεραπεία πραγματοποιηθεί από εξειδικευμένο ιατρό.

Θεραπεία τριχόπτωσης με PRP - Κόστος

  Ενημερωθείτε και κλείστε ραντεβού στο +30 2106980451 
Ενδιαφέρομαι για περισσότερες πληροφορίες

Φόρμα επικοινωνίας

 

Verification

 

Συχνές ερωτήσεις για τη θεραπεία τριχόπτωσης με PRP

 

Είναι ασφαλής η μέθοδος θεραπείας τριχόπτωσης PRP;

Πρόκειται για απόλυτα ασφαλή διαδικασία που εφαρμόζεται αποκλειστικά από τον Πλαστικό Χειρουργό και την Δερματολόγο. Δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος μόλυνσης ή φλεγμονής καθώς το υλικό αυτό είναι στείρο μικροβίων και προέρχεται από τον ίδιο μας τον οργανισμό (αυτόλογη θεραπεία). Εξάλλου πρόκειται για μια θεραπεία που ήδη εφαρμόζεται αρκετά χρόνια στην πλαστική χειρουργική, για την αποκατάσταση ουλών, την επούλωση τραυμάτων και εγκαυμάτων. Επίσης η θεραπεία PRP χρησιμοποιείται και για τη μείωση ρυτίδων και αντιγήρανση.

Η θεραπεία τριχόπτωσης PRP μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο μετά από μεταμόσχευση FUE και FUT (strip);

Στο κέντρο μας εφαρμόζουμε κυρίως την τεχνική μεταμόσχευσης μαλλιών FUE που είναι ελάχιστα τραυματική και με πολύ καλά αποτελέσματα και μικρό χρόνο αποθεραπείας . Μετά την FUE η θεραπεία PRP είναι ιδανική για ενίσχυση του αποτελέσματος. Πολλές φορές όμως στο κέντρο μας απευθύνονται άνθρωποι που έχουν δύσμορφες ουλές μετά από μία ή περισσότερες θεραπείες μεταμόσχευσης μαλλιών FUT (STRIP). Στην περίπτωση αυτή θεραπεία PRP γίνεται και για την βελτίωση της ουλής του strip.

Είναι επώδυνη η θεραπεία τριχόπτωσης PRP;

Η θεραπεία τριχόπτωσης PRP δεν είναι επώδυνη. Η αιμοληψία πραγματοποιείται με βελόνη ελάχιστης διαμέτρου, ενώ η εφαρμογή γίνεται μετά από τοπική αναισθησία και από εξειδικευμένους ιατρούς που καθιστούν τη θεραπεία απόλυτα ανεκτή.

Τα νέα μας

Η CDM στον τύπο

Facebook

Σε λίγα λεπτά στην ΕΡΤ1 η ιατρός της κλινικής μας Δρ. Konstantina Mamali, μιλάει για τους σπίλους και τι πρέπει να προσέχουμε..Συντονιστείτε! ... ΠερισσότεραΛιγότερα

Newsletter