Αθήνα: + 30 210 6980451   Κηφισιά: + 30 210 6232220   Γλυφάδα: + 30 210 8980444    Θεσσαλονίκη: +30 2310 224240   Πάτρα: +30 2610 226562   Ρόδος: +30 22410 32700   Κύπρος: +357 25251040
Θεραπεία τριχόπτωσης με μινοξιδίλη | Cosmetic Derma Medicine
Υπηρεσίες Δερματολογίας & Πλαστικής Χειρουργικής

Θεραπεία τριχόπτωσης με μινοξιδίλη

Η αγωγή με  μινοξιδίλη (Regain®, Rogain®) xρησιμοποιείται ευρέως για την αντιμετώπιση της αραίωσης μαλλιών και ειδικότερα της ανδρογενετικής αλωπεκίας σε παγκόσμιο επίπεδο τα τελευταία 20 χρόνια. Eίναι μια φαρμακευτική ουσία με αντιυπερτασική και αγγειοδιασταλτική δράση.
Αρχικά η μινοξιδίλη χρησιμοποιήθηκε για την αντιμετώπιση της υπέρτασης και εμφάνιζε μια ενδιαφέρουσα δράση: Βοηθούσε την ανάπτυξη της τριχοφυίας τόσο στο σώμα, όσο και στο πρόσωπο και το κυριότερο, το τριχωτό της κεφαλής.
Ενδείκνυται για τη θεραπεία της τριχόπτωσης σε άνδρες και γυναίκες και χρησιμοποιείται σε μορφή λοσιόν σε συγκεντρώσεις 2% και 5%. Αποτελεί την πιο διαδεδομένη και συχνά χρησιμοποιούμενη φαρμακευτική θεραπεία της τριχόπτωσης παγκοσμίως.

Τρόπος δράσης της μινοξιδίλης

Αποτελέσματα θεραπείας τριχόπτωσης με μινοξιδίλη

Ενδείξεις θεραπείας τριχόπτωσης με μινοξιδίλη

Ανεπιθύμητες ενέργειες θεραπείας με μινοξιδίλη

Δοσολογία, τρόπος χρήσης και διάρκεια θεραπείας της τριχόπτωσης με μινοξιδίλη

  Ενημερωθείτε και κλείστε ραντεβού στο +30 2106980451 
Ενδιαφέρομαι για περισσότερες πληροφορίες

Φόρμα επικοινωνίας

 

Verification

 

Συχνές ερωτήσεις για τη θεραπεία τριχόπτωσης με μινοξιδίλη

Προκαλεί η μινοξιδίλη ανικανότητα ή στειρότητα;

Όχι. Η μινοξιδίλη, σε αντίθεση με τη φιναστερίδη, δεν είναι αντιανδρογόνο και δεν επηρεάζει με κανένα τρόπο τη σεξουαλική λειτουργία.

Μπορεί η μινοξιδίλη να χρησιμοποιηθεί από γυναίκες;

Ναι. Η μινοξιδίλη είναι μια απολύτως έγκυρη και ασφαλής θεραπεία της τριχόπτωσης στις γυναίκες.

Η θεραπεία με μινοξιδίλη μπορεί να οδηγήσει στην ανάπτυξη νέων μαλλιών;

Όχι. Η μινοξιδίλη είτε διεγείρει υπάρχοντα τριχοθυλάκια να εισέλθουν σε αναγενή φάση ανάπτυξης τριχών, είτε παρατείνει την αναγενή φάση των τριχοθυλακίων, σταθεροποιώντας την τριχόπτωση.

Πρέπει να διακόψω τη θεραπεία με μινοξιδίλη πριν από μια συνεδρία μεταμόσχευσης μαλλιών;

Όχι, το αντίθετο. Η σύγχρονη μέθοδος μεταμόσχευσης μαλλιών FUE (Follicular Unit Extraction) όχι μόνο δεν απαιτεί τη διακοπή της θεραπείας με μινοξιδίλη, αλλά αντιθέτως, προτείνεται η χρήση μινοξιδίλης σε όλους τους ασθενείς που υποβάλλονται σε μεταμόσχευση μαλλιών 7-10 ημέρες μετά τη συνεδρία της μεταμόσχευσης μαλλιών. Μόνο σε περίπτωση έντονης τοπικής αντίδρασης χρειάζεται μείωση της δόσης ή διακοπή της θεραπείας με μινοξιδίλη.

Πού μπορώ να προμηθευτώ μινοξιδίλη;

Η μινοξιδίλη είναι φαρμακευτική ουσία που μπορεί κάποιος να την προμηθευτεί από το φαρμακείο με συνταγή ειδικευμένου Δερματολόγου ή Πλαστικού Χειρουργού. Συνιστάται να αποφεύγονται τα ποικιλώνυμα μη εγκεκριμένα προιόντα που πωλούνται στο internet ή σε διάφορα «κέντρα».

Τα νέα μας

Η CDM στον τύπο

Facebook

Σε λίγα λεπτά στην ΕΡΤ1 η ιατρός της κλινικής μας Δρ. Konstantina Mamali, μιλάει για τους σπίλους και τι πρέπει να προσέχουμε..Συντονιστείτε! ... ΠερισσότεραΛιγότερα

Newsletter